Sarajevo: Predsjedavajući Tegeltija razgovarao sa ambasadorom SAD-a Nelsonom

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Erikom Nelsonom.

Predsjedavajući Tegeltija i ambasador Nelson razgovarali su o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regionu, te o mogućnostima unapređenja saradnje  dvije zemlje.

Ovom prilikom je predsjedavajući Tegeltija upoznao ambasadora Nelsona da su prioriteti u radu novoformiranog Savjeta ministara nastavak provođenja ekonomsko-socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog i privrednog ambijenta, kao i životnog standarda građana, te nastavak evropskih integracija uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Tokom sastanka sagovornici su iskazali zajednički stav o neophodnosti  usvajanja budžeta institucija BiH  za 2020. godinu do kraja prvog kvartala tekuće godine.

Ovom prilikom predsjedavajući Savjeta ministara je naglasio da će budžetom biti  obezbijeđeno dovoljno sredstava za nesmetano funkcionisanje svih institucija koje se finansiraju iz budžeta BiH.

Sagovornici su zajednički ocijenili i da je dosadašnja saradnja dvije zemlje bila dobra,  te izrazili očekivanje da će biti nastavljena i u narednom periodu.(kraj)

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

avatar