Sarajevo Holiday Market: Snimani kadrovi dokumentarca o Mirzi Delibašiću

Prostor Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa odabran je kao najreprezentativniji praznični prostor u BiH, dostojan snimanja kadrova filma o bh. košarkaškoj legendi…

SARAJEVO, 9. DECEMBAR / PROSINAC 2019. – Za vikend su na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, najvećem i najbogatijem prazničnom događaju koji se do 13. januara održava u parku Hastahana u Sarajevu, snimani kadrovi dokumentarnog filma o Mirzi Delibašiću.

U snimanju, koje se dešavalo na godišnjicu smrti najvećeg košarkaša kojeg je Bosna i Hercegovina ikad imala, učestvovali su Mirzini sinovi Danko i Dario, a prostor Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa odabran je od strane produkcijskog tima kao najreprezentativniji praznični prostor u BiH, dostojan snimanja kadrova filma o bh. košarkaškoj legendi.

– Želja nam je predstavimo Mirzinu intimnu stranu, kroz svjedočenja njegove familije i prijatelja. U dokumentarcu će učestvovati i neki od bivših košarkaša Real Madrida, kao što su Juan Antonio Corbalan, Fernando Romay, Junama Iturriaga – kažu iz produkcijskog tima ovog dokumentarca, čije snimanje bi trebalo biti završeno do idućeg ljeta, a čiji nastanak podržava Ministarstvo kulture i sporta Kraljevine Španije.

Režiser dokumentarca je Juan Gautier, producent je Manuel Diaz, a direktorica fotografije je Lamija Šabić.

Možda vam se svidi

Leave A Reply