Saopštenje za javnost: Lažni pozivi u ime ZZO ZDK

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona želi upoznati javnost da smo obaviješteni od naših osiguranika o upućenim pozivima, navodno iz Zavoda o preporukama za liječenje.

Naime, neimenovane osobe pozivaju naše osiguranike, te im nude zdravstvene usluge, a predstavljaju se u ime i po preporuci Zavoda zdravstvenog osiguranja.

S tim u vezi, Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona naglašava da nema nikakve veze s upućenim pozivima, niti bilo kakvu komunikaciju putem mobitela, kao ni preporukama za liječenje. Sve što uposlenici Zavoda rade je službeno i strogo po propisima, uvažavajući tajnost ličnih podataka, kao i propisanoj proceduri.

Brojevi telefona Zavoda zdravstvenog osiguranja su javni i nalaze se na zvaničnoj web stranici Zavoda www.zzozedo.ba

Stoga, pozivi s neidentifikovanih brojeva mobitela, i korištenje imena Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona je čista zloupotreba i prevara. Radi se o pozivima početnog broja 064… u konkretnom slučaju broj je: 064 4018560. Molimo vas za oprez i prijavu ovih slučajeva.

Osim Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, pozivi su upućeni i u ime Doma zdravlja Zenica, koji su također negirali bilo kakvu vezu s lažnim pozivima, navodi se u saopštenju ZZO ZDK.

Možda vam se svidi

Leave A Reply