Saobraćajna nezgoda na regionalnom putu Visoko-Kakanj – Povrijeđen pješak

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zavidovići

U toku noći 09/10.03.2015. godine, u mjestu Kovači, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stovarište firme „Hisa-Komerc“, vlasništvo H.I., odakle je tom prilikom otuđena neutvrđena količina prehrambenih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Vareš

Dana 10.03.2015. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Vareš je prijavljeno da je u proteklom periodu izvršena krađa određene količine dijelova konstrukcije sa tri dalekovodna stuba u vlasništvu firme „Elektroprijenos“. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 10.03.2015. godine, na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Muhašinovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka K50-O-804, kojim je upravljao H.O. iz Zenice, i pješak V.F. iz Breze, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Možda vam se svidi

Comments are closed.