Samsung objavio novi metalni Galaxy A7 tanji od iPhonea 6

Nakon niza najava i špekulacija te nedavnog prvog pojavljivanja u Maleziji, Samsung je i zvanično objavio detalje dugo očekivanog modela Galaxy A7.

U pitanju je najtanji mobitel do sada. Sa svega 6,3 mm debljine, on je čak tanji i od iPhonea 6, koji mjeri debljinu od 6,9 mm. Kao i nekoliko prethodnih Samsungovih modela, A7 dolazi u kućištu sa metalnim ivicama. Poređenja radi, model najpopularniji model, Galaxy S5 debeo je 8,1mm, što je skoro puna dva milimetra više od novog A7. Galaxy A7 je unaprijeđena verzija modela A3 i A5 objavljenih u oktobru. Ima 5,5 inčni ekran, otprilike iste veličina kao Galaxy Note 2 ili iPhone 6 Plus. Posjeduje zadnju kameru rezolucije 13 i prednju rezolucije 5 megapiksela, baš kao i A5.

Biće dostupan u crnoj, bijeloj i zlatnoj boji, ali još uvijek nije poznat tačan datum lanisranja, kao ni cijena, osim što je naglašeno da će biti „konkurentna”. Ovo je četvrti model iz A serije koje karakteriše metalni okvir, sličan onome na iPhone 5 i 5s.

Samsung je prvi put ove elemente dizajna uveo na modelu Galaxy Alpha, lansiranom u avgustu prošle godine, ali kruže glasine da bi taj model mogao biti povučen kako bi se ostavio prostor za prodor modela A3, A5 i A7.

Postoji mogućnost da novi model bude plasiran na tržište selektivno, prvo u Kini i Južnoj Koreji, ali do zvaničnih potvrda te informacije su u domenu špekulacija. (Oslobodjenje.ba)

Možda vam se svidi

Comments are closed.