15 C
Kakanj
Ponedjeljak, 10 Maja, 2021

Šampionski: Oko 20.000 građana BiH dočekalo Amela Tuku u Kaknju ! (FOTO/VIDEO)

U fascinirajućem ozračju, pred oko 20.000 hiljada građana Kaknja i drugih gradova, uz vatromet i baklje, večeras je u svom rodnom Kaknju dočekan Amel Tuka, uspješni atletičar koji je ove sezone vodeći na svjetskoj ljestvici trkača na 800 metara.

Amel je do velike pozornice u gradskoj jezgri Kaknja došao kroz veliku masu okupljenih ljudi koji su skandirali njegovo ime. Na pozornici Amelu je priređeno nekoliko iznenađenja. Nakon uručenja cvijeća, načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra je dodijelio sportskom junaku čiji uspjeh proslavlja BiH portret dimenzija 2×2 m koji je djelo Kakanjca Edina Šahinovića, studenta Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Nakon toga uslijedio je još jedan emotivan trenutak. Amela je na pozornici pozdravila njegova profesorica iz srednje škole Kakanjka Matilda Lapajne koja je početkom maja 2007. godine Amela pozvala da učestvuje u kakanjskom krosu koji je organiziran glavnom kakanjskom ulicom, a cilj je bio baš na mjestu na kojem je ove večeri dočekan Amel. Bila je to prva Amelova pobjeda.

Nakon pozdrava i čestitanja, profesorica Matilda Amelu je uručila veliku slavljeničku tortu koju je pripremila Općina Kakanj. Na slavljeničkoj torti je ispisana brojka 1:42,51. Radi se o najboljem svjetskom vremenu ove sezone na 800 metara koje je Amel Tuka postigao u Monte Karlu.

Nakon toga, Amelu je darove uručila i navijačka grupa „Gusari“.

Amel Tuka se u veoma emotivnom obraćanju za srdačan doček zahvalio svojim Kakanjcima i građanima drugih gradova koji su došli u Kakanj, te načelniku Kaknja Nerminu Mandri za podršku koju mu je pružao u protekle dvije godine.

Publika je nakon toga, zajedno sa Harisom Berkovićem, pobjednikom jednog od ovogodišnjih regionalnih muzičkih takmičenja, otpjevala u čast Amela Tuke pjesmu o našoj domovini.

„Svuda se sunce rađa, lijepa svaka je zemlja, kao što je Bosna moja na svijetu ljepše nema“, horski se pjevalo u Kaknju.

FB slike

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO