Samir Hajdarević najbolji ma XX Kantonalnom prvenstvu u šahu za osobe sa invaliditetom

Samir je izborio i mjesto u reprezentaciji ZE - DO Kantona

22.10.2017.godine u prostorijama hotela Aqvaterm u Olovu održano je Kantonalno prvenstvo u šahu za osobe sa invaliditetom.Pod pokroviteljstvom Sportskog saveza osoba sa invaliditetom ZE – DO Kantona i tehničkog organizatora SSRI Olovo.
Predstavnici naše Općine na ovom takmičenju bili su članovi Šahovske sekcije SD RVI Kakanj 92 u sastavu Senad Sejmenović, Muhamed Erović, Selver Penjo i Samir Hajdarević.

U vrlo jakoj konkurenciji od trideset šest takmičara iz osam općina Kantona najuspješniji u pojedinačnoj kategoriji je takmičar Sportskog Društva ratnih vojnih invalida Kakanj 92 Samir Hajdarević, koji je pored prvog mjesta izborio i mjesto u reprezentaciji ZE – DO Kantona koja će krajem Novembra nastupiti na Državnom prvenstvu u Goraždu.

Pored ovog uspjeha tekmičari iz Kaknja su u ekipnom poretku osvojili treće mjesto i bronzano odličje sa 19,5 poena,a ispred njih bili su šahisti iz ekipe SSRI Zenica, također sa 19,5 poena.
Ekipni prvaci su takmičari SSRI Tešanj sa 21,5 poena.
Glavni sudija na ovom prvenstvu bio je Halim Hutinović (Zavidovići), inače licencirani šahovski sudija i majstorski kandidat.
Sportsko Društvo ratnih vojnih invalida Kakanj 92, koje okuplja ratne i neratne invalide u cilju psiho – fizičke rehabilitacije, tokom ovogodišnjh nastupa osvojili su dva srebra u streljaštvu, bronzu u kuglanju, a ovaj šahovski trijumf je kruna ovogodišnjih Kantonalnih prvenstava za osobe sa invalidite tom.
Do kraja godine pored ligaških nastupa Odbojkaškog kluba invalida Kakanj 92 u Prvoj ligi BiH u sjedećoj odbojci, slijede nastupi na otvorenom prvenstvu Srbije u dizanju tegova za osobe sa invaliditetom od 03 – 06.10 u Kragujevcu, kao i pomenuti nastup Samira Hajdarevića na Državnom prvenstvu u šahu za osobe sa invaliditetom u Goraždu.

Možda vam se svidi

avatar