Sam sebe ubo pa optužio rođaka?

Policija sumnja da se Slađan Jokanić (29) iz Dervente najvjerovatnije slučajno, pijan, ubo nožem u stomak, da bi potom, dok su ga transportovali u bolnicu a prije nego što je preminuo, kazao da mu je smrtonosne ubode nanio rođak Simeun Jokanić, javljaju “Nezavisne”.

Upravo iz te izjave nesrećnog mladića do sada se dolazilo do zaključka da je on žrtva klasičnog ubistva.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi kazao nam je da je nakon ispitivanja svjedoka, i to Simeuna i Blagoja Jokanića, te Branimira Gvozdenovića, policija došla do novih detalja koji su zamrsili cijeli slučaj.

“Svi su bili pijani. Jokanić je, navodno, mlatarao nožem u kući i slučajno se ubo. Ipak, to je priča ljudi koji su bili s njim. Postoji i mogućnost da je Slađan zaista mislio da ga je ubo neko drugi jer su svi bili jako pijani”, kazao je naš izvor, ističući da su svi svjedoci prošli na poligrafu i pušteni na slobodu.

Prema njegovim riječima, svjedoci su svoje otiske na nožu opravdavali tako što su rekli da su mu, nakon što se Jokanić ubo, pomagali da izvadi nož i zaustavi krvarenje. U dobojskoj policiji danas nisu mogli da govore o ovom slučaju, odnosno nisu mogli da nam potvrde da li se radi o ubistvu ili samoubistvu nesrećnim slučajem.

Patolog Ljubomir Curkić je kazao da je obdukcijom utvrđeno da je mladić preminuo usljed iskrvarenja i da je imao samo jednu ubodnu ranu u predjelu grudi. Osim Simeuna i Blagoja Jokanića, te Gvozdenovića, koji su bili u kući kada se sve desilo, s ovim događajem se povezuju i Dalibor Marić i Goran Jokanić. Navodno su Marić i Goran Jokanić prevezli Slađana, koji je do njih došao ranjen, u derventski Dom zdravlja.

Mještani sela Drijen, kod Dervente, ispričali su da su ovako nešto mogli i očekivati, te da je ubadanju najvjerovatnije prethodila svađa. Prema njihovim riječima, Slađan je bio problematičan mladić i sklon piću.

Mještanka, koja nije željela da joj navodimo ime, kazala nam je da je otac nesrećnog Slađana, Vlado Jokanić, poginuo kada ga je pretprošle godine udarilo vozilo.

“Slađan nije oženjen, živio je sam, a bio je sin jedinac kojem se majka preudala. On, jadan, bukvalno nije imao nikoga. Šta se desilo – ne znam, ali sam čula da su policajci uhvatili trojicu”, naglašava ta žena.

Izvor:Nezavisne novine

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.