Sa Plavčićem i "Topom" o kakanjskom derbiju

Kakanjski gradski derbi povjeren je premijerligaškom sucu Muameru Burekoviću iz Zenice. Pomoćnici će biti Arnel Novalić iz Doboj Istoka i Tarik Kečo iz Sarajeva. Dodatni suci su Ermin Sivac iz Zenice i Edis Zukić iz Srebrenika, a četvrti Sanel Herceglija iz Sarajeva. Delegat utakmicer je Mirsad Džuzdanović iz Živinica , a posmatrač suđenja Sead Hasanović iz Sarajeva.

Plavčić: Dobro se poznajemo i nema ništa sakriveno

I za jednu i za drugu ekipu ovo je značajna utakmica. To je prvenstvena bitka za bodove, derbi je ovog kola u Prvoj ligi Federacije BiH, a pored svega riječ je o kakanjskom nogometnom prestižu i to daje poseban počat utakmici ali i motiv igračima. Pitali smo, gospodina Plavčića, – Šta Rudar može napraviti na stadionu  u Doboju?

– Derbi je naljepša riječ koja se u fudbalu može spomenuti. Vjerujem da svaki igrač i svaki trener živi za derbi. Ekipa Mladosti je puno dobra. Sa dosta igrača iz tog tima sam radio. Oni imaju puno prednosti ali imaju i određene slabosti. Upravo te slabosti mi ćemo pokušati iskoristiti. Kada sam dolazio u Kakanj, u Rudar, ja sam rekao da ne znam igrati na nerješeno, ne volim izgubiti i svaku utakmicu idemo na pobjedu. Tako je i ovoga puta.

U javnosti,  kako se primiče dan odigravanja utakmice, raste “naelektrisanje” u gradu?

– Svaki dan sam u Kaknju dva sata prije treninga. Nisam primjetio to naelektrisanje. Za ovu utakmicu i ne planiram niakav poseban tretman. Nija ova liga ništa vanzemaljsko, to je lopta, svako svakoga poznaje i može pobjditi. Mi poznajemo potencijale Mladosti, oni poznaju naše mane i porednosti. Jedni drugima nemamo šta sakriti. Faktički mi jedni drugima možemo otvoriti i sistem i taktiku i sastave. Naš jedini hendikep je što Gafurović, već deset dana iz zdravstevnih razloga ne trenira i o njegovom nastupu ćemo donijeti odluku pred samu utakmicu.

Navijači su u utakmici protiv Radničkog odradili dobar posao i super sarađivali. Šta im poručujete pred utakmicu u Doboju?

– Ovo je poruka svim Kakanjcima. Ovaj grad zaslužuje jednog premijerligaša.Naša utakmica sa Radničkim po broju publike bila je, prošle subote, četvrta najposjećenija utakmica u BiH. To me pozitivno iznenadilo i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu imati sve više i više navijača. Čuo sam da su i u Doboju dobri navijači i gledao ih ne nekim prijateljskim utakmicama. Želim da svaku utakmicu bez obzira gdje se igra, na ovom stadionu ili u Doboju, kakanjski navijači profitiraju i uživaju u fudbalu.

Kada ste već pomenuli da nema ništa nepoznato između Rudara i Mladosti, možete li nam otkriti sastav u kojem će Rudar istračati na teren u Doboju?

– Mogu. Međutim, mislim da bi to sa moje strane bilo prepotentno. Ako sada bilo šta kažem, a pred utakmicu iz nekog razloga promijenim odluku biće da sam slagao ili prevario. Ipak je to nezahvalno.

Na preporuku Šefa struka, razgovarali smo i sa Arminom Topalovićem, jednom od bitnih poluga Rudareve igre. Evo šta kaže popularni „Top“:

Topalović: Utakmica kao i svaka druga

– Utakmicu u Doboju dočekujemo potpuno smireno. Vjerujte, nismo opterećeni, ne razmišljamo euforično  jer je ovo utakmica kao i svaka druga. Jest gradski derbi i po tome je specifičan, međutim na terenu, ekipa Mladosti je protivnik kao i svaki drugi. Kvalitetno je što se i jedna i druga ekipa pojačala novim igračima, a to je dobro za publiku i nogomet u Kaknju. Među nama nema euforije.Važno je da na terenu i van terena, među igračima i navijačima sve bude korektno. Neka ne bude problema. Rezultat je teško prognozirati, a nadam se da će biti povoljan za nas.

Možda vam se svidi

Comments are closed.