“Sa malo novca žena može izgledati božanstveno”

Sedamdesetih godina među najpoželjnijim ženama bila je Silvana Armenulić, zatim je došla Alma Ekmečić, da bi se nakon duže pauze pojavila Snježana Savić.

– Uvijek mi je bilo nelagodno da tako nešto tražim. Ali ljudi su mislili da sam takva. Poistovjećivali su me sa ulogama. Glumim bogatašicu i oni misle da imam puno para i vilu na Dedinju. Uvijek se iznenade kada me vide na pijaci sa punim cekerima u rukama. Ponekad, kada bi me zapala uloga domaćice, mnogi su me sažalijevali – kaže Snježana.

Veli nam da je ipak njen najveći uspjeh u životu kćerka Anita. Svoju je kćerku, kako naš narod kaže, izvela na pravi put. Obrazovana je djevojka, završila je fakultete, radi kao novinar.

Priznaje još da je jako sretna i zadovoljna svojom karijerom i životom. Vole je, poštuju i angažuju pozorišta i menadžeri iz svih eks jugoslovenskih prostora. Od Beograda, preko Sarajeva, Novog Sada, Zagreba, Podgorice, Mostara do Niša, piše “Aura“.

U KUHINJU NE PUŠTAM NIKOGA

Volim kuhati, a specijaliteti su mi salate. Jedino nisam majstor za kolače; nekako me ne idu od ruke. Ali sam majstor za spremanje kuće. Možda će ovo nekome zvučati kao fraza, ali meni je peglanje, brisanje prašine, pranje suđa i usisavanje odmor i relaksacija. Iako imam ženu, koja mi ponekad pomogne oko krupnih stvari u stanu, ove relaksirajuće poslove joj ne prepuštam

HRANA MI JE NAJVEĆI POROK

Veliki sam gurman i volim jesti ama baš sve, od tradicionalnih jela do kineske kuhinje. Nisam disciplinirana i uživam u tome, pa se brzo udebljam. Međutim, dobra stvar je što još brže smršam. Ha, ha, ha

DOBRA LINIJA JE GENETIKA

Do sada nisam imala većih problema, ali već je došlo vrijeme kada se mora malo vježbati. No, i tu sam polijena. Pet minuta je maksimalno koliko mogu izdržati na kućnim spravama. Anita me uvijek zeza, te kaže: “Mama, ti si jaka i uporna žena”. Ali ja imam samo gard koji me takvom predstavlja. Te krajnosti su često sinonimi, pa oni koji djeluju najjače, ustvari su najslabiji.

 

 

(Kakanj-X / Film i TV – (KX) )

Možda vam se svidi

Leave A Reply