Sa koliko novca će Vlada F BiH nagraditi Amela Tuku?

Na današnjoj sjednici u Sarajevu Vlada FBiH će se izjasniti o inicijativi za izdvajanje sredstava iz tekuće rezerve na ime nagrade Amelu Tuki za osvojenu srebrenu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati Prednacrt zakona o građevinskom zemljištu u FBiH, koji uređuje način korištenja i upravljanja zemljištem u gradovima i naseljima urbanog karaktera i drugim područjima predviđenim za izgradnju, kao i naknade koje se plaćaju prilikom izgradnje građevina.

Razlozi su zbog kojih je na dnevni red današnje sjednice uvršten Nacrt zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju su deregulacija i liberalizacija cijena obaveznog osiguranja od odgovornosti za vozila, s ciljem očuvanja stabilnosti i neometanog funkcioniranja sektora osiguranja.

Federalna vlada će se izjasniti o prijedlozima tri uredbe: o izradi strateških dokumenata, o evaluaciji strateških dokumenata, te o trogodišnjem i godišnjem planiranju rada, monitoringu i izvještavanju u FBiH.

Pred članovima Vlade je i izvještaj Federalnog zavoda za agropedologiju o rezultatima analize mulja s Postrojenja otpadnih voda u Mostaru.

Vlada će se izjasniti o inicijativi da za projekt zamjene sistema upravljanja i turbinske regulacije u CHE Čapljina budu osigurana kreditna sredstva kod KfW Frankfurt na Majni u iznosu do 15 miliona eura.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je za današnju sjednicu pripremilo informaciju o realizaciji Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2019. godinu.

Vlada će se izjasniti o inicijativi za izdvajanje sredstava iz tekuće rezerve na ime nagrade Amelu Tuki za osvojenu srebrenu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar