Sa digitalizacijom dolaze i tri kanala BHRT?

Zamjenik ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine odobrio je teze koje mu je dostavila Radna grupa ministarstva, a na kojima će se bazirati izmjene Zakona o javnom RTV sistemu, javlja dopisnica BHRT-a.

One su napravljene u skladu sa ranijim zaključkom Doma naroda, pojašnjavaju iz Ministarstva.

Prema tom prijedlogu bi trebalo da se u okviru BHRT-a formiraju tri kanala, koja bi emitovala program na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku. Nakon uobličavanja u nacrt, uslijediće javne konsultacije i pribavljanje nadležnih mišljenja, pa potom upućivanje Vijeću ministara i nadležnim parlamentarnim tijelima.

Podsjećamo, Vijeće ministara BiH je donijelo odluku i uputilo u parlamentarnu proceduru izmjene koje se tiču produžavanja trenutnog modela finansiranja do 30. juna ove godine.

Državni parlamentarci bi se na narednim sjednicama trebali izjasniti o tome, a posao koji predstoji je svakako traženje dugoročnog rješenja.
Izvor:

Prema navedenom prijedlogu u sklopu BHRT bila bi tri programa javnog servisa. Jedan bi imao sjedište u Sarajevu, drugi u Banja Luci a treći u Mostaru.

(bhrt/Hayat)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar