Rukometaši BiH odlaze u Katar: Ostavit ćemo srce na terenu

Ostavit ćemo srce na terenu, izgarat ćemo od prve do posljednje minute. Uz malo sreće možemo u drugi krug – izjavio je Toromanović. Uoči sutrašnjeg odlaska rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje se održava od 15. januara do 1. februara, u hotelu “Sarajevo” danas je održana konferencija za medije.

Selektor Dragan Marković je izrazio zadovoljstvo odrađenim pripremama u Mostaru i otkrio kakva situacija vlada u našem državnom timu.

– Odosmo mi na Svjetsko prvenstvo, vjerovali ili ne. Hvala Sportskom savezu Grada Mostara na vrhunskoj organizaciji priprema, gostoprimstvu i gradonačelniku. Imali smo odlične uslove. Lijepo smo dočekani i u Čapljini gdje smo odigrali pripremnu utakmicu.

Što se tiče reprezentacije, smanjio sam broj treninga, jer smo preforsirani i roviti, a dio priprema u BiH završavamo današnjim treningom – rekao je Marković.

Kapiten rukometnih “Zmajeva” Muhamed Toromanović najavio je veliku borbu za drugi krug.

– Svi smo željno čekali odlazak na veliko takmičenje. To je već veliki uspjeh, ali ćemo pokušati da tu ne stanemo i da napravimo dobar rezultat. Nadam se da neće biti povreda i da ćemo dati maksimum na SP. Ostavit ćemo srce na terenu, izgarat ćemo od prve do posljednje minute. Uz malo sreće možemo u drugi krug – izjavio je Toromanović.

(Avaz)

Možda vam se svidi

Comments are closed.