5 C
Kakanj
Nedjelja, 9 Maja, 2021

Ruglo u blizini Željezničke stanice

Putem modaliteta dvosmjerne komunikacije sa građanima dobili smo prijavu o rashodovanim vozilima koja su locirana tik uz cestu na lokalitetu Željezničke stanice u Kaknju.

“Iskreno se nadamo da će neko iz Općine da skloni ovo ruglo, još malo pa će nam po trotoarima biti otpad kao i na ulici koja je jako frekventna”, pisala nam je S.K.

Zahvaljujemo za prijavu, te  ovom prilikom izvještavamo javnost da je i prije ove dojave započela procedura rješavanja ovog problema u skladu sa propisima koje primjenjuje općinska inspekcija.

Ovom prilikom osuđujemo ovakav način odlaganja otpada i narušavanja opće estetke i funkcionalne dimenzije prostora.

Građane Kaknja pozivamo da nam i dalje pišu i prijavljuju sve negativne pojave koje primijete u svom okruženju, one koje su u nadležnosti Općine bit će rješavane, a one koji nisu proslijedit ćemo nadležnim organima (policiji, kantonalnoj inspekciji…). Anonimnost kod upućivanja prijava je zagarantirana.

P.S. Obavještavamo građane koji su, sa potpunim pravom, kritikovali zašto se prije nekoliko mjeseci najavljeno uklanjanje bespravno postavljenih metalnih stubića na cesti u ulici Rudija Čajaveca ne izvrši, da je nedavno izvršeno prisilno uklanjanje stubića, a razlog zašto je to dugo trajalo leži u činjenici da postoje proceduralne i žalbene procedure koje su dugotrajne, a moraju se provesti i ispoštovati.

Podsjetimo, zbog ovih bespravno postavljenih stubića u jednom slučaju ni vatrogasno vozilo nije moglo doći do lokacije na kojoj je trebalo intervenisati. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO