Rudar visoko poražen u prvoj pripremnoj utakmici

Nakon odrađenih bazičnih priprema u Kaknju, te taktičkih u Zenici, ekipa Rudara je igrala prvu pripremnu utakmicu protiv  Viteza.

Na samom početku utakmice vidjelo se da je Vitez kvalitetnija i iskusnija ekipa od Rudara, te su sa dva brza gola preko Kokota došli do prednosti  već u prvih dvadeset minuta utakmice. Na 3:0 povisio je Selimović iz jedne dobre akcije Viteza. Poslije trećeg primljenog pogotka Rudar je krenuo agresivnije i odlučnije, te je Kulović na asistenciju Neimarlije pogodio za 3:1. Pred sami kraj prvog poluvremena Kokot je postigao svoj treći pogodak, te se na odmor otišlo rezultatom 4:1 u korist Viteza.

Slaven Musa i Elvedin Beganović u drugom poluvremenu su pružili priliku svim igračima sa klupe, te je Bibić pred sami kraj utakmice pogodio za konačnih  5:1.

Rezultat je pokazao da smo u zaostatku sa treninzima, sve ono što se izdešavalo u klubu, evo sad se odrazilo na terenu. Bez obzira na to, mi idemo dalje i spremit ćemo se do početka prvenstva. Danas smo odigrali  ispod svakog nivoa, falilo nam je pet  igrača. Mi ćemo nastaviti da radimo ono što nam je posao i nadam se da ćemo uspjeti u konačnom cilju“- kazao je za naš portal Elvedin Beganović, trener Rudara.

FK Rudar – NK Vitez – (Kulović – Kokot 3x, Selimović, Bibić)

FK Rudar:  Nikolić, Sarvan,  Čizmić, Alić, Delić, Topalović, Prutina, Spahić, Kulović, Hajdarović, Neimarlija.

NK Vitez – Tirić, Jevtić, Hodžurda, Livaja, Sadiković, Muminović, Kapetan, Dedić, Selimović, Rašić, Kokot.

Možda vam se svidi

Leave A Reply