Rudar Kakanj putuje u Makarsku na desetodnevne pripreme

0

Rudareva ekspedicija danas je otptovala na desetodnevne pripreme u Makarsku.Prilikom putovanja u Docu na Lašvi, odigrali su drugi kontrolni meč protiv travničkog premijerligaša.Travnik je pobijedio golom Smajića sa 1:0

Nakon petnaestodnevnog rada na terenima u Kaknju i Visokom, ekspedicija Rudara od 22 igrača, predvođana šefom Stručnog štaba Valentinom Plavčićem i njegovim suradnicima Mirnesom Buzom i Selimom Fejzićem, fizioterapeutom Kirnasom Husagićem te ekonomom Muhamedom Tolovskim, danas je otputovala u stalnu zimsku bazu – Makarsku (04.-14. februara/veljače) gdje će obaviti drugu fazu priprema i odigrati pet kontrolnih utakmica.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Izabranici trenera Plavčića snage će odmjeriti sa hrvatskim trećeligašima Neretvom u Metkoviću, Mosorom u Žrnovnici i domaćim Zmajem, te dva susreta sa premijerligašem Slavijom, koja se također priprema u Makarskoj.

Pet provjera u Makarskoj bit će odlična prilika za novu, podmlađenu momčad Rudara da se uigra i stručnom štabu pokaže trenutačne mogućnosti, posebno novajlije: Fadil Čizmić, Eldin Dučić, Aldin Omerović, Erdin Ramić ,Novica Petrović i Korejanci Lea Kyun Kim i Junghwan Kil,čijim dolaskom je pojačana konkurencija u svim linijama tima.
-Angažirali smo mlade, potentne i brze igrače, s kojima ćemo ubrzati igru, čemu stremim od samog dolaska u Kakanj. Svi oni imaju potencijal i na njima je da to pokažu i dokažu u nastavku prvenstva u kojem nemamo vremena za eksperimentiranje, kaže trener Valentin Plavčić koji očekuje bolje igre i rezultate u proljetnom dijelu prvenstva.

Stručni štab Rudara na čelu sa šefom Plavčićem na raspolaganju ima sljedeće igrače: Hadžića, Bekana, Mujagića (golmani), Prkića, Begića, Crnovića, Goraliju, Merdića,Čizmića, Dučića, Kima, Kila,Neimarliju,Topalovića,Gafurovića,Čehajića,B.Spahića,Dželu,Kulovića,Omerovića,Petrovića i Ramića.

Zbog zauzetosti na radnom mjestu u TE Mirza Spahić, te ozlijeđeni Muhamed Mirvić i Vahidin Čaluk, kao i rekonvalescenti braća Amer i Amel Hrustanović i Belmin Kobilica ostali su u Kaknju i oni će pod vodstvom trenera Džemala Pačariza raditi po posebnom planu.

Na proputovanju za Makarsku „zeleno-crni“ su na terenu Lašve u Docu odigrali drugi kontrolni meč protiv travničkog premijerligaša. Travnik je pobijedio golom Smajića sa 1:0 u ranom otvaranju utakmice.

I na ovoj utakmici Plavčić je baš kao i protiv Čelika isprobao sve kandidate, s tim što su startnu postavu sačinjavali Bekan, Kim, Prkić, Čizmić, Dučić, Topalović, Gafurović, Ramić, Petrović, B.Spahić i Dželo, dok su u nastavku utakmice šansu dobili: Mujagić, Kil, Čehajić, Crnović, Kulović, Neimarlija, Merdić, Goralija i Begić.