Rudar bolji od šampiona

U derbiju petog kola Premijer lige BiH u kuglanju u Kakanjskoj kuglani snage su odmjerile dvije od tri najjaće ekipe u BiH.

Sastali su se domaći Rudar i Tuzlanska Sloboda. U fantastićnoj kuglaškoj predstavi, gdje je susret opravdao epitet derbija, Rudar je slavio sa 5 : 3 i tako se zadržao na liderskoj poziciji.

U prvoj trećini susreta snage su odmjerili Turudija protiv Jogunćića, i Alagić protiv iskusnog Novakovića, Alagić je donio poen za Rudar dok je Jogunćić u neizvjesnoj završnici pobjedio Turudiju. Rezultat je bio poravnat, kako u poenima tako i u čunjevima, Druga izmjena je donijela novu dramu, Hrustemović je bio ubjedljiv protiv Halilovića, dok je Safunđija i pored više oborenih čunjeva, za dlaku izgubio poen, jer je Ibrahimović bolji bio na setove ( 3:1), Rezultat je bio 2 : 2 i plus 50 čunjeva za Rudar.

Posljednja dionica je bila prava kuglaška ljepotica, snage su odmjerili četiri reprezentativca, Bešić protiv Stjepića i Dundić protiv Kalata. Sa samoga starta Bešić je krenuo žustro i preuzeo stvari u svoje ruke, tako da je donio treći poen za ekipu, na drugoj strani Dundić je pružio fantastićan otpor raspoloženom Kalatu ( 615 oborenih čunjeva ), medjutim i pored dobre igre, nije mogao uzeti poen. Najbolji pojedinac susreta je Muamer Bešić sa 616 oborenih čunjeva.

kuglasi kakanj rudarU narednom kolu Rudar gostuje u Mostaru kod ekipe Zrinjskog. (Foto: Edis Škulj)

Rezultati 5 kola

Knin – Vogošča 5 : 3

Kozara – Zrinjski M 5 : 3

Borac – Hercegovac 7 : 1

Zrinski Lj – Gradiška 2 : 6

Medjugorje – Ada 5,5 – 2,5

Rudar – Sloboda 5 : 3

Tabela

1. Rudar 12

2. Gradiška 12

3. Knin revita 12

4. Sloboda 9

5. Zrinski Lj 9

6. Kozara 9

7. Medjugorje 9

8. Zrinjski M 6

9. Borac 6

10. Ada NB 0

11. Vogošča 0

12. Hercegovac 0

Možda vam se svidi

Leave A Reply