Roditelji preminulog Despota odlučili su se na najhumaniji čin

Roditelji Despota Lazića, preminulog dvanaestogodišnjaka iz Bajine Bašte, podijelit će skupe flastere kupljene sredstvima koje im je uplatila “Blic fondacija”, djeci koja boluju od iste bolesti od koje je patio njihov sin.

Majka Sofija zahvaljuje svima koji su slali pomoć za njenog dječaka.

– Sve flastere poklonit ćemo djeci leptirima, drugarima i sapatnicima našeg sina, namučenim leptirićima. Hoćemo da pomognemo koliko možemo jer su i nama mnogo pomagali – rekla je Despotova majka Sofija Lazić kada se javila “Blic fondaciji”.

– Kutija košta 32.000 dinara, nama je bila dovoljna za jedno previjanje, a Despota sam previjala svaki drugi dan. Eto koliko su nam ti flasteri bili veliki trošak. Znam koliko će naš poklon značiti roditeljima koji prolaze muku koja je nas pratila od Despotovog rođenja. Savjetujemo im da budu jaki, da se bore, da ih ne bude sramota da javno kažu šta ih muči i da se ne stide da traže pomoć. Zavoje, gaze, mrežice koje smo takođe koristili za previjanje ustupili smo Domu zdravlja iz Bajine Bašte – kaže Sofija.

Nesretna majka još jednom zahvaljuje svakome ko je pomogao liječenje njenog sina, ali i ukazuje da bi joj srce bilo puno kada bi djeca leptiri i udruženje ‘Debra Srbija’, koje ih okuplja, imali stalnu finansijsku podršku.

Sofija Lazić kaže da joj je teško poslije Despotove smrti, a najteže joj je da uđe u njegovu sobu.

– Ništa, ama baš ništa nisam dirala u Despotovoj sobi. I neću dok sam živa. Samo ću brisati prašinu. Njegov kompjuter na kojem je obožavao da radi, mikrofon, slušalice, sve je ostalo isto kao onog dana kada je počeo da natiče i kada je hitno morao da ode u bolnicu. Sve još miriše na njega. Despot je, iako bio sav u ranama, imao lijep miris. Kad uđem u tu sobu, a navikla sam da je on u njoj, pa vidim praznu stolicu, prazan krevet, briznem u plač – kaže Sofija Lazić.

Ipak, Sofija je svjesna da mora da bude jaka, ima još jednog sina i sve mora da izdrži. Uvijek, međutim, naglašava da sve što se njenoj porodici desilo i sve što su preživjeli ne bi mogli da izdrže bez saosjećanja toliko ljudi koji su im pomogli preko “Blic fondacije”.

Kako da pomognete drugoj djeci

Možda vam se svidi

avatar