Roditelji iz Vogošće tvrde da im je dijete zlostavljano: Rekao nam je da ga je teta vukla za ruku i za vrat…

Internetom kruže fotografije djetetove ruke na kojoj se vide modrice, a ispod kojih se optužuju vaspitačice vrtića iz Vogošće za nemar.

Na društvenim mrežama bliski roditeljima pišu kako su im, navodno, u vrtiću kazali da je dijete zadobio povrede provlačeći ruku kroz ogradu.

Dalje pišu da je dvoipogodišnjak kazao roditeljima kako ga je u vaspitačica vukla za ruke i vrat u sobu. Nastavljaju da im se direktorica vrtića izvinjavala govoreći kako zna o kojoj je vaspitačici riječ.

Nakon toga, tvrde izvori bliski roditeljima, iz vrtića je krenula drugačija priča u kojoj su demantirali da je dijete povrijeđeno tokom boravka u toj ustanovi.

– U toku dana ničim izazvano dijete je reklo da ga je teta vukla za ruku i za vrat, na što smo svi bili šokirani. On je još mali i kako vjerovati tako nešto strašno tako malom djetetu. Nakon što je to uporno ponavljao, otišli smo na Pedijatriju gdje nam je rečeno da je dijete povrijeđeno od strane ruke odrasle osobe i da ima pet kontuzija – objavila je na Facebooku A. Č., sestra mališana.

No, Dž. B., osnivač i direktor vrtića u Vogošći, u potpunosti odbacuje tvrdnje roditelja. Nakon što su roditelji protiv nje kao osnivača podnijeli prijavu, ona i uposlenice su u policiji dale izjavu.

Za Hayat je rekla da je riječ o roditeljima blizanaca od strane kojih su od njihovog upisa u vrtić ona i druge zaposlenice gotovo svakodnevno imale probleme.

– Djeca od početka nisu redovno dolazila u vrtić. I kad god bi izostali, roditelji nikada nisu donijeli ljekarsko opravdanje kojim bi potvrdili da su djeca bila bolesna, kako su često tvrdili. Mjesec dana su odsustvovali iz vrtića i tog dana, kada su moje kolegice primijetile povrede na dječakovoj ruci, tražila sam objašnjenje od oca koji je došao po njih. Naime, kada ih je doveo ujutro, dječak je bio u košulji i tada ništa nisam vidjela. S grupom djece i još jednom kolegicom sam u 9.30 otišla na izlet na Bijambare. U 10.15 sati me nazvala kolegica i rekla mi da je prilikom presvlačenja djeteta vidjela da ima povrede na ruci i pitala me da li su to roditelji prijavili?! Kada je otac došao po djecu, pokazala sam mu dječakovu ruku i pitala šta je to?! Tražila sam objašnjenje odakle povrede na ruci jer ih nije zadobio u vrtiću?! Bio je zbunjen, odgovarao je nepovezano da bi prije odlaska iz vrtića samo rekao: “Ma to su djeca. Normalno je da se nekada udare. Neka je samo glava čitava”. Tako je i otišao ,da bi navečer prijavili da smo odgovorni za povrede, što je velika laž – priča Dž.B.

Dodaje kako se njene i izjave svih uposlenica koje su dale u policiji u potpunosti slažu.

– Svakako da sam odmah reagirala i posavjetovala se u relevantnim institucijama. Moja jedina greška je što odmah onog momenta kada mi je javljeno da dijete ima povrede, nisam obavijestila socijalnog radnika. Ali svakako da sam to naknadno učinila pa će radnici Centra za socijalni rad ispitati kakvo je stanje u porodici odnosno odakle djetetu takvi tragovi po rukama – dodaje direktorica vrtića.

Ono što nju zbunjuje u cijeloj situaciji je i ljekarski nalaz.

– U njemu piše da su vidljive povrede, ali ne i ključni momenat koji je ljekar trebao konstatovati odnosno koliko su te povrede stare? Smatram da je ovo neka igra i da neko na takav način želi degradirati moj i rad mojih kolegica. To neću dozvoliti. Kada su čuli šta se desilo, dobili smo podršku svih roditelja, onih čija djeca u ovaj vrtić idu tri, četiri, pet godina. Insistirat ću u policiji da svi iz vrtića idu na detektor laži, ali i majka i otac djece zajedno s njihovim najbližim – kazala je Dž.B. koja tvrdi da joj je majka djeteta prijetila i telefonom, piše Hayat.

Možda vam se svidi

avatar