Roditelji bijesni: Učiteljica im zabranila ulazak u učionicu zbog blatnjavih cipela!

U osnovnoj školi “Risto Ratković” u Bijelom Polju jednom učeniku nije dozvoljeno da pohađa nastavu zbog toga što je imao blato na obući!?

Oni su u pismu naveli da su se djeca igrala u dvorištu. Kako je otoplilo, stvorilo se blato koje se zalijepilo za dječiju obuću.

“Učiteljica Ljilja Drpljanin nije im dozvolila da uđu u učionicu sa takvom obućom. O svemu je obavijestila organizatora nastave Nevenku Bošković, koja nas je pozvala i mi smo vrlo brzo stigli u školu”, priča Severin Obradović, piše “Kurir“.

Međutim, organizatorica nastave tvrdi da je sve uradila isključivo sa dobrom namjerom.

“Previše je bilo blata na njihovoj obući, tako da je u učionici bilo pravo ruglo. Željela sam da to spriječimo i uložimo napor da djeca, ukoliko su im mokri obuća i čarape, njih promjene radi zdravlja. Sve troje djece je to poslušalo i uradilo i vratilo se za desetak minuta.

To nije uradio samo dječak Obradovića, koji je vikao na mene, unosio mi se u lice. Bila sam uplašena. Pogriješila sam što nisam pozvala policiju”, kaže Boškovićeva.

U Bijelom Polju se još priča o incidentu u dvorištu gimnazije “Miloje Dobrašinović”, koji je dospio i do zamjenice zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore Snežane Mijušković.

Dijete je postalo žrtva nasilja jer je njegov otac, inače profesor, negativno ocijenio jednog učenika koji je zbog toga napao njegovog sina! Napadnuti učenik pokušao je da od direktora dobije zaštitu.

Međutim, u školi je bio samo njegov zamjenik Šefet Dizdarević, koji, kako tvrdi roditelj žrtve, nije želio da sasluša učenika i nije mu dozvolio ni da uđe u kancelariju, zato što je “bio neprikladno odjeven”.

Možda vam se svidi

Leave A Reply