Rezultati velike ekološke volonterske akcije: Svaka čast Kakanj!

Tokom velike ekološke volonterske akcije „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan” koja je u Kaknju realizirana 7. maja 2014. godine prikupljeno je 100 kubnih metara smeća.

Akcija se odvijala na 20 lokacija. Radi se o lokacijama Kakanj I, Brnjic, Brežani, Ričica (Kolići, Kevilji, Bjeloševići), Kraljeva Sutjeska, Doboj, Starposle, Tršće, Bare, Lisine, Seoce, gradski parkovi, Donji Kakanj, dvorišta škola u Doboju i Kaknju II, dvorište područne škole Tršće, Zagrađe, Dubovo Brdo, Brežani, Tršće, Brnjic, Kakanj I – Gimnazija.

U akciji je učestvovalo 1.110 volontera.

Jedan od ciljeva je bio okupiti 1.100 volontera, no konačna brojka je bila i veća jer su se akciji, osim ranije prijavljenih, priključili i volonteri koji se nisu prethodno prijavljivali. Na dan održavanja, akciji su se pridružili i brojni školarci, a u nekim školama okoliš su čistili učenici iz prve, a poslije i iz druge smjene…

Cilj akcije bio je i poslati snažnu ekološku poruku da moramo više paziti na prirodu.

I u tome se uspjelo.

Svojim angažmanom snažnu ekološku poruku poslali su svi učesnici akcije. Da takva snažna ekološka poruka stigne što dalje pobrinuli se Radio Kakanj koji je kroz svoj cjelodnevni program pratio realizaciju akcije. Isto je učinila i NTV IC Kakanj koja je kroz svoje informativne emisije izvještavala o akciji. Snažnu ekološku poruku iz Kaknja prenijeli su i drugi mediji.

Kakanj, svaka čast!

Možda vam se svidi

Comments are closed.