Remi Slavije i Mladosti u Lukavici

Slavija i Mladost iz Doboja kod Kaknjja podijelili su bodove u utakmici 17. kola BHT Premijer lige BiH, a konačan rezultat susreta glasio je 1:1.
Početak utakmice u Lukavici nije ponudio mnogo uzbuđenja. Na ozbiljniju prvu priliku čekalo se sve do 21. minute, međutim udarac Husića nije bio dovoljno precizan da zatrese mrežu Slavije.
Samo minutu kasnije Hadžić nakon udarca Ristića spašava sa gol linije mrežu Mladosti, da bi potom u 25. minuti gosti iz Doboja kod Kaknja poveli preko Kobilice koji je udarcem sa 16 metara matirao Lučića za vodstvo (1:0).
Nastavak utakmice donosi mnogo više uzbuđenja.
Ofanzivna igra Slavija isplatila se u 39. minuti kada je Barić pogodio za izjednačenje i postavio ujedno konačan rezultat prvog poluvremena. Izabranici Darka Vojvodića djelovali su mnogo bolje i drugom dijelu utakmice i imali su tri dobre prilike preko Barića, Spalevića i Rovčanina, ali odlični Hadžić je bio nesavladiv i rezultat u Lukavici je ostao nepromijenjen.
BHT Premijer liga BiH, 17. kolo: Slavija – Mladost 1:1
Slavija: Lučić, Ristić, Spalević, Grujičić, Pušara, Vejnović, Čomor, Jovanović, Bilić, Marković, Kartal.
Mladost: Hadžić, Bošković, Kobilica, Kulović, Hasić, Musić, Rizvanović, Kovač, Husić, Karahmet, Isaković. (Izvor: Sportsport.ba)
Možda vam se svidi

avatar