Regionu prijeti veliko nevrijeme !

Vozačima se preporučuje da na put ne kreću bez preke potrebe

Meteorološke službe u regionu upozoravaju da će u dane vikenda sniježno nevrijeme zahvatiti cijelo područje.

Vozačima se preporučuje da na put ne kreću bez preke potrebe.

U BiH snijeg neprekidno pada na planinama, pa se već za ovaj vikend očekuju sskijaši, jer će snežni pokrivač biti od 20 do 30 centimetara

U Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji meteorološke službe upozoravaju da je zahlađenje tek uvod u sniježno nevrijeme koje će u toku vikenda i posljednjih dana ove godine zahvatiti cijelo područje.

Vozače podsjećaju na obavezu da imaju zimsku opremu i upozoravaju da na put ne kreću bez prijeke potrebe.

U Crnoj Gori, javlja portal CDM, snijeg već pada u okolini Cetinja, pa je na putevima obavezna zimska oprema, a zbog snijega je otežan saobraćaj na putnom pravcu Podgorica-Cetinje.

Direkcija za saobraćaj i “Crnagoraput” već su uputili kamione i utovarivače kako bi na vrijeme čistili snijeg i puteve održavali prohodnim, a u pripravnosti je i avio-helikopterska jedinica MUP-a, javljaju crnogorski mediji.

U BiH snijeg neprekidno pada na planinama, pa se već za ovaj vikend očekuju sskijaši, jer će snežni pokrivač biti od 20 do 30 centimetara.

Osetno je hladnije, javljaju hrvatski mediji, prenoseći upozorenje prognostičara da je ovo tek uvod u ono što slijedi, posebno u noći između subote i nedjelje, kada se u nekim dijelovima Hrvatske očekuje i pola metra snijega.

Područje Srbije će snežne padavine zahvatiti u toku noći između nedjelje i ponedjeljka.

554489_satelit_f
Očekuje se stvaranje sniježnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a usled jakog vjetra i pojava sniježnih nanosa.

Upozorava se da je u nedjelju 28. decembra u istočnoj Srbiji i Podunavlju moguća ledena kiša.

U upozorenju je najavljeno da će od ponedjeljka 29. decembra do subote 3. januara biti veoma hladno, ujutro sa umjerenim i jakim mrazem, a danju temperatura niža od nula stepeni, odnosno da će biti ledeni dani, prenosi Tanjug.

 

Kakanj-x/Fokus.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.