Reakcije na okončanje PLBiH: Jedni slave, drugi najavljuju tužbe, treći šute

Odluka Nogometnog saveza BiH o prekidu sezone izazvala je mnogo reakcija. Sarajevo je prvak, u Evropu idu Željezničar, Zrinjski i Borac, dok Premijer Ligu napuštaju Zvijezda 09 i Čelik. Dok jedni slave, drugi negoduju najavljujući tužbe i žalbe, treći šute.
Najdeblji kraj odlukom Nogometnog saveza BiH izvukli su Čelik i Zvijezda 09. Poručuju da su legalisti, ali da je činjenica, da politika nikada nije napustila nogomet u ovoj zemlji.
 
“Normalno da ćemo mi ići sa žalbom ili prigovor prema NS BiH. Nismo još dobili odlukom. Vjerovatno ćemo zajedno praviti žalbu sa Zvijezdom 09. Naša su saznanja da će Široki Brijeg i Željezničar ulagati žalbe”, rekao je Damir Bradarac, v.d. predsjednika Uprave NK Čelik.
 
“Ne znam zašto je FS BiH donio takvu odluku, obzirom da je sličnih situacija bilo u okruženju u državama, pa imali su i goru situcija nego je bila kod nas”, dodao je Boris Stanišić, predsjednik Zvijezde 09.
 
Mladost Doboj Kakanj ekipa je koja je najbolje prošla u zoni ispadanja. Njihvo direktor smatra da odluku nisu donosili ni savez ni klubovi, nego zdravstvene institucije.
 
“Ma nije vam to politika, to je interes, nema to veze s politikom. A interes Mladosti je bio da se prekine, ja to nisam krio nijednog trenutka. Ali ne zato što Mladost nema dobru ekipu, nego zato što u kratkom vremenskom periodu, ja bi vjerovatno doživio povrede igrača koje želim prodati i koji će se prodati”, izjavio je Mensur Mušija, vlasnik FK Mladost Doboj-Kakanj.
 
Ekipa koja je najviše dobila odlukom Saveza je banjalučki Borac. Mnogobrojne optužbe od sportske javnosti u BiH. Smatraju da je odluka politička. Iz Borca sve negiraju.
 
N1: Da je Alen Šeranić bio izvršilac onoga što ste vi navodno rekli Miloradu Dodiku da treba uraditi?
 
“Ja ću to komentarisati na sljedeći način, bitno je ko priča i šta priča. Dakle, ja se ne stidim svog porijekla, to ne sporim i iza toga stojim. Ali to nema nikakve veze sa ovim dešavanjima”, kazao je Vico Zeljković, predsjednik FK Borac Banjaluka.
 
Željezničar tvrdi: Odluka nije u korist fudbala, izražavamo nezadovoljstvo.
 
“Smatramo da donesena odluka nije u korist fudbala i sporta u cjelini te da će imati značajne posljedice po fudbal u BIH. Kao legalisti moramo prihvatiti odluku NS/FS BIH, ali smo dužni zbog naših navijača, naših prijatelja, naših sponzora još jednom da kažemo – odluku apsolutno ne podržavamo”, poručili su iz FK Željezničar.
 
N1 BiH

Možda vam se svidi

Leave A Reply