Reakcije: BHANSA ponizila građane, spiskali 300.000 KM na slavlje

Naša stranka traži da iz BHANSA-e objasne šta je za kontrolu bh. neba svrsishodno u „terevenčenju visokih političkih zvanica, zbog kojih je proslava i organizovana“.

BiH je nakon 25 godina napokon uspostavila kontrolu nad vlastitim nebom, što je historijski važna stvar, ali je odmah po preuzimanju kontrole Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) ponizila i taj događaj i sve građane, saopćeno je danas iz Naše stranke.

„Za 300.000 KM organizovali su slavlje novcima poreskih obveznika. Tu rastrošnost nastoje prikazati legalnom kvalificirajući je kao javnu nabavku. Međutim, osnovni kriterij za provedbu javne nabavke je njena svrsishodnost“, navode iz Naše stranke.

Ističu da očekuju da iz BHANSA-e objasne šta je za kontrolu bh. neba svrsishodno u „terevenčenju visokih političkih zvanica, zbog kojih je proslava i organizovana“.

„Tražimo također od Agencije za javne nabavke da što prije ispita ovaj slučaj koji javnost već kvalificira kao jedan od najneprimjerenijih kad je u pitanju trošenje javnog novca u poslijeratnoj BiH“, stoji u reakciji Naše stranke.

Možda vam se svidi

Leave A Reply