“Razvaljivali smo vrata da bismo spasli narod”: U požaru stradao muškarac

0

U sarajevskom naselju Tibra jutros je izbio požar na jednom vozilu u podzemnoj garaži koji se kasnije raširio i na druga vozila.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Mještani ovog sarajevskog naselja na Stupu ispričali su svoja dramatična iskustva navodeći da je nastao opšti haos nakon što se dim raširio.

Kako je za “Avaz” ispričao Adnan Salihagić, jedan od mještana koji je pomagao ostalim stanovnicima da izađu iz zgrade, katastrofa je nastala već pola sata od izbijanja vatre.

“Ovdje je bila katastrofa, iznosili smo sve ljude napolje, lupali smo na vrata da izađu jer je bilo previše dima. Počelo je negdje oko pola pet jutros, u pet je već bila katastrofa, ljudi su počeli izlaziti iz zgrade, neki su spavali pa smo morali i razvaljivati vrata da bismo spasli narod. Iznosili smo malu djecu i starije ljude”, ispričao je Salihagić.

Podsjećanja radi, mještani su, nakon što su primjetili dim, odmah pozvali vatrogasce, koji dva sata nisu pogli prići garaži u kojoj je gorjelo vozilo zbog nepropisno parkiranih automobila. Vatra se u međuvremenu proširila te zahvatila još najmanje dva vozila.

Izvor