Razjareni učenik uplašio sve oko sebe: Donio pištolj u školu, pa vitlao njime na času

Učenik šestog razreda Osnovne škole ‘Vladislav Petković Dis’ u Velikom Mokrom Lugu (Srbija) juče je naoružan uletio u školsku zgradu i vitlao pištoljem, zbog čega su ga policajci jurili od učionice do učionice, dok su djeca i nastavnici bili u šoku.

– Dječak je po ulasku izvukao pištolj iz odjeće i počeo da viče i vitla oružjem. Djeca koja su već bila u učionici premrla su od straha. Nekoliko nastavnika je odmah izašlo i spriječilo ostale učenike da uđu, a neko od njih je pozvao policiju – kaže sugrađanin koji je svoju kćerku odveo u školu.

Na lice mjesta došla je policijska patrola poslije dojave da razjareni dječak plaši sve oko sebe.

– Dječak je već donosio pištolj u školu i izazivao incidente. Vjerovatno neće odgovarati zbog svojih godina, ali se ovome mora stati na put – ističe zabrinuti otac jedne učenice te škole.

Prije tri godine se dogodio gotovo identičan incident kada je učenik šestog razreda OŠ ‘Kralj Aleksandar Prvi’ na Novom Beogradu u školu došao sa napunjenim pištoljem, koji je navodno pripadao njegovoj majci.

– Nosio ga je čitav dan i hvalio se da je naoružan. Pištolj je izvadio u svlačionici dok je bio u društvu 12 dječaka. Samo je dvoje djece po povratku kući ispričalo roditeljima šta se desilo. Slučaj je narednog dana prijavljen direktoru i policiji – kaže roditelj upućen u situaciju.

Novinari su juče pozvali školu u Velikom Mokrom Lugu da provjere šta se dogodilo, ali su tamo samo kratko rekli da je zbog ispada učenika sazvan hitan sastanak, piše “Pink“.

Možda vam se svidi

avatar