Raspisan konkurs za policijskog komesara ZDK

Nezavisni odbor za izbor i imenovanja je prije četiri dana raspisao javni konkurs za izbor policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.
Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja, a mogu se prijaviti državljani Bosne i Hercegovine stariji od 18 godina, koji nisu otpušteni iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere.

– Posebni uvjeti su sedmi stepen stručne spreme ili najmanje završen prvi ciklus Bolonjskog sistema sa 240 ECT bodova. Kandidat mora imati najmanje 10 godina radnog iskustva u policiji na rukovodnim poslovima, – kaže Ahmed Bjelopoljak, predsjednik Nezavisnog odbora za izbor i imenovanja.

Kandidat između ostalog mora imati i čin samostalnog inspektora najmanje dvije godine, te još devet posebnih uslova koji se mogu naći u tekstu objavljenog konkursa.

– Posao policijskog komesara je donošenje operativnih  odluka i rukovođenje svim policijskim operacijama, te nadziranje svih policijskih aktivnosti vezanih za javnu sigurnost građana i sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela, – naglašava Bjelopoljak.

Aktuelni policijski komesar nema prepreka za ponovno konkurisanje, a svi zainteresovani za poziciju policijskog komesara imaju još 10-ak dana da pošalju svoju prijavu.

(RTVZE)

Možda vam se svidi

avatar