RANIO KONOBARICU ZA ŠANKOM: Policajac, osumnjičen za pokušaj ubistva u Drvaru, pušten da se brani sa slobode

0

Srdić je mjesec proveo u pritvoru, koji mu je odredio Kantonalni sud.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Osumnjičeni se tereti da je 9. marta u jutarnjim satima, kao policajac PS Drvar, nakon završetka noćne smjene, došao u ugostiteljski objekt ‘Scorpion’ te, uz konzumiranje alkoholnih pića, u jednom trenutku uzeo službeni pištolj svog kolege, koji se nalazio s njim u društvu, i iz njega ispalio hitac prema radnici u kafiću koja se nalazila iza šanka, nanijevši joj prostrelnu ranu grudnog koša, prenosi “Avaz“.

Zbog težine povreda povrijeđena je vozilom Hitne pomoći prevezena u Kantonalnu bolnicu u Livnu, a nakon toga i u Klinički bolnički centar Split.

Kantonalni tužilac je 11. marta Kantonalnom sudu u Livnu podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora s obzirom na to da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke koji nisu saslušani te da postoje vanredne okolnosti jer se radi o težem krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina.

Istekom jednomjesečnog pritvora Kantonalno tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora, što Kantonalni sud u Livnu nije uvažio te je policajac pušten da se brani sa slobode.