25.5 C
Kakanj
Četvrtak, 13 Maja, 2021

Ramazanska akcija prikupljanja pomoći starijim, bolesnim i socijalno ugroženim osobama

Udruženje “Prosvjetitelj-Mualim” Srebrenica, općinski tim Kakanj, organizuje ramazansku akciju prikupljanja pomoći starijim, bolesnim i socijalno ugroženim osobama i porodicama sa područja općine Kakanj, sa željom da našim najugroženijim sugrađanima olakšamo i barem malo učinimo radosniji mubarek mjesec ramazan.

Uz prehrambeno-higijenske pakete, kakanjski aktivisti Prosvjetitelja će socijalno ugroženim porodicama pripremiti i uručiti gotove iftare. Ramazan je mjesec milosti, sloge, ljubavi i solidarnosti, i idealna prilika da kroz post shvatimo kako se osjećaju oni koji su gladni i siromašni.

 Svoje priloge u vidu novčanih sredstava i prehrambenih i higijenskih artikala možete donirati kod koordinatora akcije: Elmedin Delibašić, Elnes Delibašić, Namir Talić, Alem Banjić, Munir Spahić i Izudin Hrusto.

Rekao je Allahov Poslanik s.a.w.s.: ”Ako musliman obuće siromašna muslimana, Allah će njega obući odjećom Dženneta, ako nahrani gladnog muslimana, Allah će njega nahraniti plodovima Dženneta, ako napoji žednog muslimana, Allah će njega napojiti sa zapečaćenog džennetskog napitka.” (Tirmizi)

Udruženje Prosvjetitelj-Mualim

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO