RAK u akciji: RTV Mostar oduzeta dozvola, te mora odmah da prestane sa radom, a Federalna TV dobila ukor zbog Tvrtka Milovića

Radio televiziji Mostar oduzeta je Dozvola za televizijsko emitovanje putem zemaljske radiodifuzije (RTM), kao i Opšta dozvola za radijsko emitovanje koje se vrši putem zemaljske radiodifuzije (Radio Mostar)

Zbog neizmirenja finansijskih obaveza, te zbog nelegalnog emitovanja televizijskog programa Nove Radiotelevizije d.o.o. Mostar na 34. UHF kanalu i radijskog programa na frekvenciji 97,9 MHz na području Mostara.

Odluka je to državne Regulatorne agencije za komunikacije. Pored ove sankcije, Agencija je u okviru svojih nadležnosti, u julu i avgustu 2018. godine izrekla dodatni broj izvršnih mjera emiterima u BiH.

Slijedeća “najteža” je ona izrečena Radio televiziji Tuzlanskog kantona (TV TK) – novčana kazna u iznosu od 15.000,00 KM zbog utvrđenog kršenja Kodeksa o komercijalnim komunikacijama.

Slijede mjere pismenog ili usmenog upozorenja. Prva od njih izrečena je Radio televiziji FBiH (FTV) zbog kršenja člana 5. Pravičnost i nepristrasnost, Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija. FTV je, naime, u Dnevniku 3 od 15. marta 2018. godine emitirala prilog u kojem su prikazane negativne reakcije na imenovanje Tvrtka Milovića na poziciju urednika dokumentarnog programa BHT-a.

Možda vam se svidi

avatar