Rahimić i Hrelja: U duel sa Sarajevom ulazimo maksimalno rasterećeni

U novootvorenom salonu fudbalskog kluba Mladost Doboj Kakanj danas je održana press konferencija uoči susreta 28. kola BH Telecom Premijer BiH lige između FK Sarajevo i FK Mladost DK.

Predstavnicima medija su se obratili šef stručnog štaba i menadžer Mladosti, Ibro Rahimić i igrač Adnan Hrelja.

”Nakon pobjede protiv Travnika situacija u klubu je mnogo bolja. Atmosfera unutar tima je dosta opuštenija i bez pritiska ulazimo u duel sa Sarajevom. Igrači su dosta dobro radili i maksimalno su motivirani da naprave dobar rezultat. Želja nam je da preostala tri kola odigramo dobro i da pokažemo da ćemo biti ranopravan protivnik svim ekipama i u ligi 12.” – rekao je šef stručnog štaba Mladosti, Ibro Rahimić u svom obraćanju medijima.

Bivši igrač bordo tima, Adnan Hrelja je istakao kako je njegov tim ostvario cilj koji je zacrtan prije početka ove sezone i u susret sa aktuelnim prvakom države ulazi rasterećeno.

”U duel sa Sarajevom ulazimo maksimalno rasterećeno da odigramo dobru utakmicu. Svjesni smo da ne možemo mnogo izgubiti, a sa druge strane ćemo imati jako motiviranog protivnika koji se želi domoći Evrope.” – rekao je Adnan Hrelja na današnjoj press konferenciji.

Rahimić u duelu sa Sarajevom neće moći računati na kartoniranog Sušića, a nekoliko igrača je lakše povrijeđeno tako da će biti dvije ili tri izmjene u odnosu na susret sa Travnikom.

Susret između Sarajeva i Mladosti igra se na olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović-Hase” u srijedu 4. maja 2016. godine sa početkom u 17 sati. Meč će suditi Goran Paradžik iz Ljubuškog sa asistentima Ratkom Kunićem iz Banja Luke i Hrvojem Turudićem iz Čitluka. Četvrti sudija bit će Emir Spahalić iz Mostara. Za delegata ovog susreta imenovan je Mirko Milošević iz Zvornika, dok će posmatrač suđenja biti Antonio Blažević iz Višića. Arena Sport će direktno prenositi duel Sarajeva i Mladosti.

Možda vam se svidi

Leave A Reply