Rafet Husović: Bošnjačka stranka će biti konstruktivna opozicija

0

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Rafet Husović kazao je da će se ta partija potruditi da utiče na političke procese u Crnoj Gori kao konstruktivna opozicija.

Husović je rekao da će Bošnjačka stranka doprinijeti da Skupština Crne Gore bude istinski dom demokratije i istakao da se na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori desila promjena na političkoj sceni.
“Podržavajući izbornu volju građana, poslanici BS su danas glasali za izbor Alekse Bečića za predsjednika Skupštine. Naša podrška će biti neupitna i kada je riječ o izboru skupštinskih tijela. Na taj način, doprinijećemo da Skupština bude istinski dom demokratije, a mi ćemo se kao konstruktivna opozicija potruditi da utičemo na političke procese koji će se odvijati u Skupštini”, kazao je Husović.
On je pojasnio i da je koncept manjinske Vlade koji BS zagovara od prvog dana i dalje najbolji model za političku stabilnost Crne Gore.
“Građanska Crna Gora, predvođena proevropskim snagama, jedina je uspješna priča u današnjem vremenu”, rekao je Husović.
Podsjetimo, danas su tri opoziciona saveza u Crnoj Gori najavila su danas da će lider koalicije Mir je naša nacija Aleksa Bečić biti kandidovan za predsjednika Skupštine Crne Gore.
Na današnjoj konstitutivnoj sjednici crnogorskog parlamenta najavljeno je i da će lider opozicionog saveza Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić biti mandatar za novi sastav Vlade.
Radio Sarajevo