U toku su radovi na rekonstrukciji puta Zgošća-Tršće. Trenutno se radi na rekonstrukciji puta na izlazu iz Zgošće prema Tršću gdje se vrše pripreme za zamjenu asfaltnog zastora.

Radi se i na lokalitetu Skenderovića gdje će danas i sutra biti izvršeno postavljanje novog asfaltnog zastora zbog čega će saobraćaj biti u prekidu od 8:00 do 12:00 sati.

U okviru radova na rekonstrukciji puta Zgošća-Tršće predviđeno je djelimično skidanje starog asfalta na dionicama gdje je to potrebno, širenje puta za 1 m na dionici puta od mosta u Zgošći do raskrsnice za Crnač, sanacija udarnih rupa, sanacija zaštitne ograde, dodavanje nove zaštitne ograde na dionicama gdje je to neophodno, te kopanje odvodnih kanala na dionicama gdje je to nužno da bi se sačuvao trup puta.

Prošle godine Vlada F BiH ovaj put je proglasila regionalnim što znači da je nadležnost nad njegovom rekonstrukcijom i održavanjem trebala preći sa Općine na Direkciju za ceste ZDK. Međutim, dan prije početka zimske sezone prošle godine Vlada F BiH je odlučila da do 2018. godine prolongira stupanje na snagu svoje odluke u vezi ovog puta. Premda je odluka bila neočekivana i iznenađujuća, Općina Kakanj se uspjela brzo snaći i osigurati zimsko održavanje ovog puta, a potom i obezbijediti više od 140.000 KM za rekonstrukciju. (Press Općine Kakanj)

zt1zt2zt3zt4

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram