Radončić: Dogovorena imenovanja u javnim preduzećima

0

Završen je sastanak u Predsjedništvu BiH na kojem su lideri stranaka SDA, SBB-a i HDZ-a Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Dragan Čović zajedno sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem, ministricom finansija Jelkom Milićevićem i ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem razmatrali neke infrastrukturne projekte i situaciju u FBiH, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Radončić je nakon izlaska iz zgrade Predsjedništva kazao novinarima da danas nije bilo različitih tonova na ovom sastanku i da su lideri dali punu podršku radu Vlade FBiH.Također Radončić je kazao da je normalno da u koaliciji dođe do određenih blokada kada je riječ o imenovanjima direktora u neke institucije ali da je to danas sve odblokirano uključujući i Autoceste FBiH. Podsjećamo, Autoceste FBiH su već određeni period obezglavljene s obzirom da su i Nadzornom odboru i v.d. direktora Jasminu Buči odavno već istekli mandati. Kandidat SBB-a za direktora Đenan Salčin na čekanju je od 7. marta.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– Danas nismo razgovarali o Mostaru, a to ćemo učiniti naredni utorak sa ekspertima odnosno ljudima iz Mostara – kazao je Radončić.Također on je istakao da nije bilo riječi o optužbama iz RS-a vezano za popis stanovništva ali da što se njega lično tiče ta stvar je riješena jer je direktor Agencije za statistiku BiH postupio u skladu sa zakonom i Eurostat je pohvalio takvu odluku.

Dragan Čović, lider HDZ-a potvrdio je da su danas sa stola skinuta imenovanja i da bi trebala krenuti aktivnija imenovanja kao i konkretniji projekti koji ne smiju više samo da se nabrajaju nego da krene i implementacija.

(NAP)