Radnicima “Aluminija” banke uzimaju otpremnine kako bi namirile dugove

Svi radnici mostarskog “Alumijia” koji su tehnološki višak trebali bi dobiti otpremnine čiji se iznosi kreću između 8.000 i 8.500 KM.

Radnike “Aluminija”, koji su u utorak potpisali otkaze o radu, njih pedesetak od ukupno 500, koliko ih je označeno kao tehnološki višak zadesili su novi problemi.

Naime, nakon što su danas, tri dana nakon potpisivanja ugovora, kako je to bilo i precizirano, na svojim računima dobili novac za otpremnine, tako su im većini, banke počele namirivati dugove na osnovu dopuštenog prekoračenja po računu, odnosno, famoznog minusa.

Potvrdio je Romeo Biokšić, od danas bivši predsjednik Sindikata “Aluminija”, nakon što se našao u grupi onih koji su označeni kao tehnološki višak i nakon što je danas potpisao ugovor o otkazu.

– Pojedine banke su čak nekim kolegama uzeli sredstva s računa za kreditna zaduženja, što je nedopustivo. To su uradili iz jedne banke, a o svemu smo obavijestili Upravu da poduzmu neke korake, jer, ovo je, zaista apsurdna situacija da su banke, praktično, jedva dočekale uplatu otpremnina da se automatski namire – ogorčen je Biokšić.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar