Radnici izmanipulisani, nisu znali zbog čega protestuju

Nakon Odluke Doma naroda da ipak usvoji Zakon o radu bilo je vidno razočarenje okupljenih.

Krivca vide već i sindikatu koji je po mnogima loše obavio svoj dio posla.Loša organizacija protesta, nedovoljno jasna argumentacija za izmjene zakona o radu, te visoka primanja pojedinih čelnika Sindikata samo su neke od zamjerki.

Veći dio protesta čelnici sindikata su proveli u međusobnim konsultacijama, vidno nervozni jer stvari nisu išle u pravcu kojim su željeli. A i kako bi kad je među okupljenim bio jedan broj onih koji nisu bili sigurni što su tu.

Da organizatori nisu pogodili sa metodama pokazalo se veoma brzo nakon saopštavanja odluke da je Zakon ipak usvojen.Za mnoge razlog je bio upravo i loš nastup sindikata i slaba priprema protestnog skupa.

Sindikatima se zamjeraju i primanja pojedinih čelnika koja iznose i preko 3.000 KM.

Vođe sindikata očigledno će u narednom periodu morati uložiti više truda da članstvo ubjede u svoje iskrene namjere. Informacije govore da su članovi sindikata radnika rudnika Breza već otkazali su poslušnost Bajramoviću. Također, mediji prenose da neki predsjednici granskih sindikat za neuspjeh krive Bajramovića i Selvedina Šatorovića jer sinoć na sastanku sa premijerom Novalićem nisu bili spremni prihvatiti ponudu da se u dodatnih sedam dana raspravlja o Prijedlogu Zakona.

Možda vam se svidi

Comments are closed.