Radna grupa za izradu sociološke karte nakon elementarne nepogode

Općina Kakanj je nakon velike alementarne nepogode koja je zahvatila cijelu Bosnu i Hercegovinu sačinila nekoliko komisija koje će se u narednom periodu baviti evidentiranjem materijalnih šteta pričinjenih poplavama i klizištima. Isto tako je formirana radna grupa socijalnog kataktera.
Radnu grupu sačinjavaju uposlenici Općine Kakanj, Centra za socijalni rad i Crvenog križa Kakanj. Cilj radne grupe je kreiranje socijalne karte osoba koje su interno naseljene na području općine Kakanj
Osim raseljenih osoba iz općine Kakanj evidentiraju se i lica iz drugih općina, a koja se nalaze i trenutno su nastanjena u na području kakanjske općine. I od tih osoba se uzimaju informacije kako bi se krerirala i upotpunila socijalna karta raseljenih osoba.
Upravo jedan takav slučaj je zabilježen u mjestu Lučani, MZ Bilješevo, gdje je domaćin Mujo Gadžun u svoj dom primio sedmočlanu porodicu Hazić iz mjesta Kolići kod Zenice.
Radna grupa će i u narednim danima raditi na popisu evakuisanog stanovništva na području općine Kakanj. Na ovaj način će se stvariti detaljan prikaz svih raseljenih osoba koje su usljed velikih poplava i aktiviranjem klizišta napustili svoje domove.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.