5 C
Kakanj
Nedjelja, 9 Maja, 2021

Radio klub Kakanj:  Prezentacija u osnovnoj školi „Rešad Kadić“ Brnjic  

U sklopu godišnjeg plana i aktivnosti  radio kluba „Kakanj“ izvršene su pripreme i realizacija kao i prezentacija aktivnosti radio kluba „Kakanj“ u  O.Š. “Rešad Kadić“ Brnjic.

Prezentacija je održana danas a prisustvovalo je preko trideset učenika od sedmog do devetog  razreda, koji su pokazali veliko zanimanje i interes  za ovaj hobi. Prezentaciju su realizovali mladi članovi radio kluba: Amar Smolo, Saida Kičo, Muhamed Fejzović, Benjamin Memčić i Emin Šehić a obrađene su teme: rad  i aktivnosti primopredajne sekcije, prostiranje radio talasa, vrste radio uređaja, antene i antenski kablovi, vrste veza i amaterska radio goniometrija.

Po završetku prezentacije u dvorištu iste škole demonstriran je rad na kratkotalasnim(KT)  i ultra-kratkotalasnim(UKT) uređajima, praktičan prikaz takmičenja u amaterskoj radio goniometriji: predajnik, prijemnik, radio FAR, kao i oprema takmičara u amaterskoj radio goniometriji.

“Sve ovo je pobudilo veliku pažnju kod  učenika ove škole. Uz raniji dogovor sa direktorom škole dogovorili smo realizaciju obuke za radio amatere operatore CEPT- klasa koja  bi uz  pomoć nastavnika Merdić Adema krenula već naredne sedmice”, navodi se u saopćenju Radio kluba Kakanj.

Obuku za operatore CEPT-1 i 2 klase  realizovat će instruktori Radio kluba Kakanj a tehničku pomoć i prostorije obezbjeđuje škola.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO