Quarry Life Award: Proglašenje pobjednika 12.novembra

Drugo po redu bianualno međunarodno takmičenje Quarry Life Award (Živi svijet kamenoloma), jedinstveno ove vrste u svijetu, a koje organizuje i finansira HeidelbergCement u 21 državi svijeta, ušlo je u završnu fazu. Tvornica cementa Kakanj, koja je od 2000. godine članica HeidelbergCement grupacije, i ovaj put je otvorila vrata svoga kamenoloma istraživačima, profesorima, studentima, učenicima i svima koji su zainteresovani u očuvanje biodiverziteta, da kroz svoje jedinstvene ideje pruže kamenolomu istinsku ekološku i obrazovnu vrijednost, sve u cilju zaštite i promocije biodiverziteta.

Svečano proglašenje pobjednika za područje BiH konkursa „Živi svijet kamenoloma“ održat će se 12.11.2014. godine u Domu kulture Kakanj, sa početkom u 13:00 sati.

VEZANO >>> “Živi svijet kamenoloma” – Finalisti danas na kamenolomu !

VEZANO >>> Održane prezentacije projekata u okviru takmičenja “Živi svijet kamenoloma”

generalni direktor Heidelbeg cement group za BiH i Hrvatsku Branimir Muidža.

Učestvovati u konkursu mogli su učenici, studenti, profesori, istraživači i nevladine organizacije koji su svoje prijave poslali do 01.03.2014. Pet finalista koje je žiri odabrao u svakoj državi imali su priliku tokom više od šest mjeseci raditi istraživanja na kamenolomima koje su odabrali i dalje razvijati svoje projektne ideje. Nagrade za najbolje projekte na državnom nivou iznose 3.000, 6.000 i 10.000 KM.

IMG_0935

U okviru međunarodnog takmičenja, najbolji projekti u pet kategorija biće proglašeni 9. decembra 2014. i nagrađeni sa po 10.000 eura. Sveukupno najbolji projekat će dobiti nagradu u iznosu od 30.000 eura. A svakako, najvažnija nagrada je veliko hvala od majke Prirode!

Više informacija o ovom konkursu dostupno je na stranici www.quarrylifeaward.com

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.