QSS predstavlja BiH na vodećoj tehnološkoj konferenciji Cisco Live u Berlinu

Domaća IT kompanija QSS će na poziv kompanije Cisco u februaru učestvovati na Cisco Live 2016 konferenciji u Berlinu, gdje će predstaviti Microsoft Azure platformu implementiranu u vlastitom data centru na Cisco Cloud Arhitekturi (CCA), kao i druge usluge koje nudi u svom Cloud portfoliu.

„Veliko nam je priznanje i čast da nas Cisco kompanija pozove da prezentujemo našu implementaciju rješenja pred više od 11.000 posjetilaca i 110 Cisco globalnih partnera iz više od 115 država. Ova implementacija je jedna od prvih u Evropi što dodatno govori u prilog koliko smo ozbiljni u nastojanjima da našu ponudu prilagodimo globalnom tržištu, te da pri tome omogućimo lokalnom tržištu da iskoristi svoj puni potencijal“ – rekao je Isan Selimović, direktor QSS-a.

cisco_live2

Cisco Live 2016 konferencija se održava od 15. do 19. februara 2016. godine u Berlinu i okuplja vodeće globalne IT kompanije,Cisco partnere i korisnike Cisco tehnologije.QSS je jedina kompanija iz BiH koja učestvuje na ovoj konferenciji, što predstavlja veliko priznanje, jer se nalazi u društvu vodećih davalaca tehnoloških rješenja iz oblasti Clouda.

“QSS je firmakoja je prva u regijijugoistočneEvropezavršila Cisco IntercloudCertifikaciju i tržištuponudilapotpunonovioblikkonzumiranja IT usluga. Vodstvo QSS-a je prepoznalonovetrendoveizahtjevetržišta, tesvojimznanjemiekspertizom, povelofirmukorakispredvremena. Ponosansamšto je baš firma izBosne I Hercegovinejedanodvodećihizlagačasvojihnaprednihrješenjananašojkonferenciji u Berlinu”istakao je Haris Pinjo, regionalni direktor za odnose sa partnerima, Cisco – South East Europe.

Kako navode iz QSS-a, učešće na Cisco Live konferenciji u Berlinu je tek početak zajedničkih aktivnosti kompanija Cisco i QSS kada je u pitanju promocija Cisco Powered Cloud platforme, te najavljuju da će u narednom periodu biti dostupno više informacija o daljoj saradnji ove dvije kompanije. Više informacija o QSS-ovom nastupu na Cisco Live-u možete pronaći na ovom linku.

avatar