11.8 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Pušenje marihuane značajno narušava vid, navodi novo istraživanje


Čak 90% konzumenata marihuane ne vjeruju da ona utječe na vid, dok je realnost puno drugačija.

Istraživanje koje nam je dalo ove rezultate vodili su Carolina Ortiz Herrera i Rosario Gonzales. Rezultati istraživanja objavljeni su i u akademskom časopisu Scientific reports. Ortiz Herrera govori da je uporaba kanabisa u Španjolskoj u porastu, unatoč činjenici da je ilegalna.

Sve o istraživanju kako pušenje marihuane utječe na vid
Istraživanje je provedeno na 31 korisniku kanabisa na kojima su napravljeni iscrpni testovi vida – prije i poslije pušenja kanabisa. Rezultati su pokazali da su se nakon konzumacije vizualni aspekti poput oštrine vida, trodimenzionalnog vida, sposobnosti fokusiranja i osjetljivosti na kontrast znatno pogoršali.

Unatoč tome, nisu svi testni subjekti pokazali pogoršanje vida – 30% njih nije pokazalo nikakvo pogoršanje, a od ovih ostalih ih je 65% pokazalo slabo pogoršanje. Istraživači navode da se testnim subjektima najviše promijenila osjetljivost na kontrast.

Istraživanje je pokazalo negativan učinak na sve vizualne parametre koje su mjerili, a učinak marihuane na neke od parametara je prvi put ikada testiran u ovom istraživanju. Rezultati istraživanja nas upućuju da je potrebno podignuti svijest javnosti o utjecaju marihuane na vid, prenosi dioptrija.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO