PUNA PODRŠKA: Eldin Mijoč izabran za predsjednika kakanjskog SDP-a

OO SDP BiH Kakanj u nedjelju (13.10.2019. godine) održao je svečanu izborno-izvještajnu konferenciju.

U radnoj atmosferi koja je vladala u sali KSC Kakanj svoj glas dalo je 79 delegata.

Na konferenciji su usvojeni izvještaji ove organizacije za mandatni period od 2017. do 2019. godine, zatim je Mijoču izborom za novog predsjednika pružena puna podrška za naredni period u kojem će voditi OO SDP BiH Kakanj.

Podrška koja je Mijoču pružena na izvještajno-izbornoj konferenciji pokazatelj je jedinstva u djelovanju organa Općinske organizacije SDP Kakanj.

Delegati su u skladu sa Poslovnikom o radu Konferencije, birali 35 članova Općinskog odbora i pet članova Nadzornog odbora.

Na Konferenciji su prisustvovali i gosti iz reda kakanjskih SDP-ovaca: Zuli Hamdo, Kovač Rahman, Begić Vehbija i Kubura Ibrahim koji se obratio i pozdravio delegate Konferencije.

Također su se obratili i predstavnici ispred Kantonalne organizacije SDP ZDK: Jasmina Zubić, zastupnica u Parlamentu Federacije BiH i Begić Sabit, predsjednik OO SDP BiH Breza.

U svom obraćanju, novoizabrani predsjednik Općinske organizacije Kakanj Mijoč Eldin je istakao svoju dužnost i obavezu da u predstojećem četverogodišnjem mandatu osigura jedinstvo članova, poveća njihov broj jer kakanjski SDP zaslužuje da svojim radom i zalaganjem već na narednim lokalnim izborima popravi izborni rezultat i osigura veći broj vijećnika.

Također je istakao da samo uz rad, red i disciplinu, Socijaldemokratska partija BiH može donijeti stabilnost, sigurnost i dostojanstven život svih građana općine Kakanj.

Možda vam se svidi

avatar