17.4 C
Kakanj
Srijeda, 12 Maja, 2021

Psihološka podrška ugroženim porodicama iz naselja Bare

U JU Dom zdravlja Kakanj uvijek postoji spremnost da se pomogne građanima Kaknja i ova ustanova nastoji da u svakom trenutku profesionalno odgovori svim zadacima koji su sastavni dio njenog funkcionisanja. Zaposlenici ove javnozdravstvene ustanove su pomagali ugroženima od klizišta u Barama, ali i dalje nastavljaju da im pomažu na razne načine. Jedan od tih načina je i briga o njihovom mentalnom zdravlju.

Ovom prilikom obavještavamo građane koji su bili ugroženi nedavnom aktivacijom klizišta u Barama da se u Centru za mentalno zdravlje JU Dom zdravlja redovno održavaju grupe podrške i grupno savjetovanje čiji je cilj educirati prisutne o stresu i traumi, te pružiti psihosocijalnu podršku i prevenirati razvoj psihičkih poremećaja. Pored navedenog, primarni cilj je očuvanje mentalnog zdravlja ljudi koji su bili izloženi opasnostima tokom pojave klizišta u Barama. Formirane su tri grupe: dječija grupa, grupa za mlade i grupa za odrasle. Program podrške će voditi Esmin Brodlija, dipl. psiholog i geštalt psihoterapeut sa saradnicima.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti direktno u Centar za mentalno zdravlje JU Dom zdravlja Kakanj ili putem telefonskog broja 032/554-421.

Preneseno sa službene web-stranice JU Dom zdravlja Kakanj/Press Općine Kakanj

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO