Prvi turisti počeli da stižu u Crnu Goru odmah nakon ponoći

Turisti, uglavnom iz zapadnoevropskih zemalja, počeli su da ulaze u Crnu Goru odmah iza ponoći, čim je stupila na snagu mjera ulaska bez karantina za građane država sa manje od 25 aktivnih slučajeva korona virusa na 100.000 stanovnika.

Crna Gora od danas je otvorila sve putne granične prelaze prema susjednim državama, koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja korona virusa.

Kako je kazali prvi turisti, nije bilo problema pri ulasku u Crnu Goru.

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore dijelili su turistima koji su ulazili u Crnu Goru prigodne poklone, piše “RTCG“.

Na listi zemalja koje, za sada, ispunjavaju epidemiološke kriterijume nalaze se Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švicarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, Kosovo, Njemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Latvija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Češka, Finska i Estonija.

Ostaje privremeno zatvoren putni granični prijelaz Vraćenovići – Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Nikšić – Bileća koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

Možda vam se svidi

Leave A Reply