11.8 C
Kakanj
Petak, 7 Maja, 2021

VIDEO / FOTO: Prvi skup ljubitelja automobila protekao u znaku humanitarne akcije

Nedjelja u Kaknju je simbol mrtvila i letargije, dan kada oni koji su cijelu sedmicu radili odmaraju u svojim domovima, poneko iskoristi i za šetnju u prirodi.Takvu naviku danas su promjenili momci iz AMK Kakanj organizujući prvi skup ljubitelja automobila.  Skup je održan u blizini Željezničke stanice u Kaknju, sa početkom u 12 sati.

Mnogi su bili skeptični kada je u pitanju ovaj skup, tako su organizatori bili uskraćeni sa resursima a prijetilo je i kišovito vrijeme, a onda se desilo nešto što nisu ni oni očekivali a to je jako veliki odziv učesnika koji su pristizali iz skoro svih gradova BiH kao i drugih država: Švedske, Njemačke, Srbije i Švicarske.

Posjetitelji ovog skupa mogli su uživati u izložbi skupocjenih i tuniranih automobila, zatim takmičenje u povlačenju konopca i tuning takmičenje u više kategorija.
Medalje su osvojili:

German Style
1. mjesto: Admir Dupovac – Golf 2
2. mjesto: Senad Aldžić – Golf 2 1984
3. mjesto: Haris Aličković – Jetta MK2

Extrem Style
1. mjesto: Bojan Milovanović – Kadett e
2. mjesto: Sadin Bogilović – Seat Ibiza
3. mjesto: Željka Blagojević – Corrado Girl

Street Style
1. mjesto: Enis Belo – Bora
2. mjesto: Mensur Osmanović – Peugeot 206
3. mjesto: Mirzad Kozlić – Golf MK4

Best Wheel: Najbolje felge – Almir Subašić – Mercedes

Low car: Najniže vozilo: Amer Čašić – Golf mk2

Almin Šemić (lijevo)

Ispred  AMK Kakanj kao organizatora za naš portal govorio je Almin Šemić: “Na ovaj skup smo pozvali mnogo učesnika, koji su nam pružili podršku kao što ste mogli i vidjeti. U sklopu ovog skupa smo pokrenuli i jednu humanitarnu akciju kako bi pomogli jednu porodicu iz Kaknja. Zahvaljujem se svima koji su učestovali u ovom eventu, nadamo se da ćemo i narednih godina ovo organizovati te imati više posjetioca i pomagati porodice. Neki od sponzora koji su pomogli organizaciju su Trgošped Kakanj, Vatrgoasna jedinica Kakanj, Tvornica Cementa Kakanj, PU Kakanj, i Auto servis EDIX. 

Međutim u potpuno drugi plan bivaju potisnuti automobili kada je mikrofon uzeo Billy Agić, najpoznatiji vloger u BiH. Pozvao je sve prisutne da se približe improvizvanoj “bini” i započeo priču o jednoj kakanjskoj porodici koja živi u veoma teškim uslovima, te na poseban način kako samo on to zna i umije pozvao sve prisutne da doniraju novac. Akcija je uspjela, za porodicu Delić skupljeno je 1420 KM.

Billy Agić sa ocem i djetetom kojem je dodijeljen novac

Za naš portal je također govorio i učesnik i humanista koji je nesumnjivo privukao najviše pažnje, Billy Agić: “Prvi susret ljubitelja automobila u Kaknju po mom je prošlo ekstra dobro. Bilo je malih problema zbog vremena, ali uspjelo se napraviti nešto pozitivno u svemu ovome, ne ovo što vidite, veliki broj auta koji su bačeni u drugi plan. Danas je bilo prvobitno da se pomogne jednoj porodici koja živi u jako teškim uslovima, otac i majka sa dvoje djece koji žive u jako teškim uslovima. Ponovo sam uradio apel, raja se malo nasmijala a uz to smo skupili i novce. Mislim da će ovaj tuning show zaživjeti  jako lijepa organizacija momaka koji su još uvijek mladi početnici, sve pohvale za ovaj event. Nadam se da će se u dogledno vrijeme napraviti još jedan ovakav isti u toku ove godine te da napravimo korak dalje, dva apela u jednom eventu i da pokažemo policiji i svim drugim ljudima da ljubitelji automobila nisu samo  buntovnici koji sjedaju za volan škripe i divljaju, ovo je način života, ne za sve koji su prisutni, ali za većinu jeste . Oni jedva sklapaju kraj sa krajem ali oni to vole. Danas se ponovo pokazalo da su obični ljudi humaniji od onih kojih imaju. Zahvaljujem se svim ljudima koji su došli ovdje i učestovali u humanitarnoj akciji. Vidimo se opet uskoro.

Cijela fotogalerija se nalazi na našoj facebook stranici.

(Kakanj-X/E. Fejzović)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO