14.4 C
Kakanj
Srijeda, 12 Maja, 2021

Prvi i još uvijek jedini bh. autorski mjuzikl za djecu DJ Šampinjon – Vrh svijeta stiže u Kakanj

Prvi i još uvijek jedini bh. autorski mjuzikl za djecu DJ Šampinjon: Vrh svijeta počinje proljetnu turneju tokom koje će mališani i njihovi roditelji širom Bosne i Hercegovine moći da uživaju u predstavi koja je dobila sjajne kritike i izazvala veliku pažnju.

Pod pokroviteljstvom BH Telecoma, vesela družina putuje u Travnik, Zenicu, Kakanj, Bugojno, Srebrenik, Tuzlu, Brčko, Banja Luku, Mostar, Stolac i, na kraju, slavi završetak školske godine s publikom u Sarajevu. U nekim od pobrojanih gradova publika nikad prije nije imala priliku pogledati mjuzikl, što ovu turneju čini još zanimljivijom.

Prvo druženje zakazano je za nedjelju 22. marta od 18 sati u Centru za kulturu Travnik u okviru manifestacije “Dani Općine Travnik”. Ulaznice po cijeni od 7 KM mogu se nabaviti na blagajni Centra.

Već narednog vikenda druženje je planirano u Zenici i Kaknju: 28.marta u zeničkom Bosanskom narodnom pozorištu, a u nedjelju 29. marta u Centru za kulturu Kakanj.

Reditelj i autor predstave Muharem Vojniković tumači četiri uloge u mjuziklu (Lord Patlidžanius, Medo, Voz, Vodocijep), DJ Šampinjon je Tina Dervišević, Sarfu Sarfandžanija igra Elmir Krivalić, a u dvostrukoj ulozi Pčelice i Dobre vile je Mirela Lela Laković.

Otkrijte kako će naša komična družina spasiti planetu od nestanka vode, pridružite nam se na putu do vrha svijeta uz vesele pjesme u čijem nastajanju su učestvovali brojni poznati bh. muzičari i producenti: Alan Omerović, Dino Šaran, Nedim Babović, Dubioza kolektiv… poručuju organizatori.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO