Protesti na ulicama gradova Crne Gore zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Na ulicama više crnogorskih gradova hiljade građana učestvuje u protestnim šetnjama nakon što su u crkvama prisustvovali molebanima služenim povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Policija okupljene, koji su se uputili nazad ka hramu Hristovog Vaskrsenja, upozorava da ih ne dovedu u situaciju da interevenišu i poziva ih da se raziđu.

Okupljeni su odgovorili skandirajući “Milo lopove, ne damo ti svetinje”, kao i “Bacite pendreke budite Miloje”.

U Podgorici večeras zasjeda Episkopski savjet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a njegovo saopštenje biće pročitano sutra poslije Svete arhijerejske liturgije u Hramu Hristovog Vaskrsenja. Za sutra je najavljen dolazak velikog broja vjernika da bi se čuli saopštenje Episkopskog savjeta.

U Herceg Novom je više od dvije hiljade ljudi, a takođe i u Nikšiću, Pljevljima, Beranama. Narod je spreman da brani svetinje, javlja srpski portal “IN4S”.

Treći dan zaredom građani organizuju proteste da bi iskazali revolt zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore.

U Nikšiću se okupljaju kod hrama Svetog Vasilija Ostroškog. Putanja protestne šetnje je slična jučerašnjoj, saobraćaj je blokiran na gradskom skveru.

Više stotina građana je i u Pljevljima, koji su nakon molebana krenuli u protestnu šetnju.

Stotine građana Murine, mjesta koje je NATO bombardovao 1999. godine i ubio šest osoba, okupilo se večeras i zaustavilo saobraćaj na relaciji Plav-Andrijevica.

Možda vam se svidi

Leave A Reply