Proslava preuzimanja kontrole zračnog prostora BiH koštala 300 hiljada KM

0

Grandiozna proslava preuzimanja kontrole zračnog prostora BiH organizirana u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru 6. decembra koštala je skoro 300 hiljada KM.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Večer kad je naša zemlja preuzela kontrolu nad sopstvenim nebom najviše zvanice iz političkog i društvenog života naše zemlje osim u gastronomskim delicijama i vatrometu mogli su uživati između ostalih i u nastupu Halida Bešlića, Nine Badrić, Aleksandre Radović, Ane Rucner, a program je vodio popularni Tarik Filipović, piše “Klix“.

Na naš upit Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) koliko je koštala svečanost u prestižnom prostoru ljetnikovca Radobolja dobili smo odgovor da je za organizaciju Eventa Faze II BHANSA-e u Mostaru povodom preuzimanja kontrole zračnog prostora BiH proveden postupak javne nabavke pozivom tri ponuđača.

Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosila je 300 hiljada KM, a najpovoljniji ponuđač bio je D.D. Marketing d.o.o. Mostar s ponudom od 299.350,00 KM.

Zanimljivo je da je u pozivu za dostavu ponuda BHANSA specificirala kakve izvođače traži tako između ostalog stoji da su za muzičko-scenski program tražena dva izvođača “pop muzike” s s najmanje pet izdanih studijskih albuma i/ili kompilacija; najmanje pet osvojenih nagrada na prestižnim muzičkim dodjelama u BiH i regiji te završena muzička akademija (akademija umjetnosti) ili rasprodat koncert na lokaciji koja može primiti minimalno 20 hiljada ljudi.

Tražena je i usluga usluge angažiranja jednog izvođača narodne muzike s najmanje deset izdanih studijskih albuma koji ima minimalno 30 godina scenskog iskustva te rasprodat koncert na lokaciji koja može primiti minimalno 30 hiljada ljudi.

BHANSA je u ovom postupku tražila i usluge angažiranja izvođača koji svira instrument violončelo, ima minimalno 15 godina scenskog iskustva te završena muzička akademija – odsjek violončelo.

Izvor