Prosjačenje kao unosan biznis: Prosjakinji u Živinicama ponudio tople čizme, a ona pokazala svoje pravo lice (VIDEO)

0

Da prosjačenje u BiH predstavlja unosan biznis odavno je poznato, a to pokazuje i još jedan video. Na gradskim ulicama svakodnevno možemo vidjeti osobe koje s djecom u naručju prose za mlijeko, hljeb…a nerijetko se dešava da je samo riječ o prevarantima koji na takav način dolaze do lake zarade. Jedna od prosjakinja ovih dana se nalazi i na ulicama Živinica.

Oskudno obučena, bez cipela i čarapa hoda Živinacama ulicama okovanim snijegom i na -10 stepeni Celzija, piše Tuzlanski.ba.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Jedan od sugrađana odlučio joj je pomoći.

Nakon što joj je ponudio kupovinu toplih čizama i na što je ona i pristala, muškarac je otišao do obližnjeg objekta te iste i kupio. Po povratku, uz ponudu da iste obuče, prosjakinja u njih nije željela ni pogledati.

Sve je snimio i postavio na Facebook, a rekacije korisnika ove društvene mreže bile su sasvim očekivane. “Neće da uzme jer na bosim nogama skuplja pare, koliko je ona zaradila tim bosim nogama”, “Eh, stara priča. Hodaju goli i bosi jer hoće, a ne jer moraju.”, samo su neki od komentara koji se mogu videti isprod objavljenog videa.

(Tuzlanski.ba)